Jelenlegi hely

Alapértelmezett jogosultságok a nodeaccess modullal

CSÉCSY László képe

Adott két csoport: dokumentációkészítők és megrendelők. Néhány tartalmat a dokumentációkészítők szeretnének elrejteni a megrendelők elől, néhányat viszont szeretnének szerkeszthetővé is tenni a megrendelőknek. Az elrejtést megoldja a nodeaccess.module, de mi a helyzet az utóbbival?

A nodeaccessnek meg lehet mondani, hogy mely jogot állíthassák tartalmanként a dokumentációkészítők. Ha bekapcsolom nekik a megtekintést, akkor a feladat első rész már megoldódik, lévén új tartalom beküldésekor alapértelmezésben megkapják a megrendelők is a megtekintés jogot. Azonban az elvételhez először be kell küldeni a tartalmat, és csak ilyenkor válik láthatóvá/elérhetővé a nodeaccess "Grant" füle, ahol meg lehet vonni ezt a megtekintés jogot. Idáig szép és jó, lévén viszonylag kevés olyan tartalom van, amelyet el kell rejteni a megrendelők elől.

Ellenben ha a nodeaccessnek megmondjuk, hogy a szerkesztés jogot is állíthassák a dokumentációkészítők, akkor alapértelmezés szerint minden újonnan beküldött tartalomnál a megrendelők is megkapják a szerkesztés jogot. Mivel azonban meglehetősen kevés tartalmat kell szerkeszthetővé tenni a megrendelők számára, ezért ez nem a legjobb megoldás, hiszen így a tartalmak többségénél először be kell küldeni, majd a "Grant" fülön azonnal megvonni a szerkesztés jogot.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a nodeaccessnek nem csak azt lehetne megmondani, hogy mely jogokat mely csoportok számára lehessen állítani a "Grant" fülön, hanem azt is, hogy mi legyen az alapértelmezett jog a tartalom beküldésekor. Így a fenti problémát egyszerűen meg lehetne oldani úgy, hogy a megrendelők számára bekapcsoljuk a megtekintés és szerkesztés jog kioszthatóságát, de csak a megtekintés jogra kapcsoljuk be, hogy tartalom beküldésekor megkapják.

Nos, ezt teszi lehetővé az alábbi patch.

CsatolmányMéret
Fájl nodeaccess-default-permissions.patch4.18 KB
Technológia: 

Hozzászólások

Pont ezt tudja a Content Access modul is. Az ACL-el kiegészítve akár felhasználóra is be tudod állítani a jogosultságokat.

pp