Jelenlegi hely

CZÖVEK András blogja

CZÖVEK András képe

Node access alkalmazása nem node alapú nézeten

A Views modul csak node alapú nézetekre joinolja magától a node_access táblát. Bármilyen más esetben kézzel kell gondoskodnunk arról, hogy a felhasználó csak azokat az adatokat lássa, amelyeket valóban szeretnénk.

Technológia: 
CZÖVEK András képe

Ctools export API

Nemrég egy projektünkben a Commerce Custom Order Status modult használtuk egyedi commerce megrendelés státuszok létrehozására felhasználói felületen keresztül. Volt azonban egy probléma a modullal: a létrehozott státuszok egy, a modul által létrehozott adatbázis táblába kerültek, amit nem lehetett exportálni.

Technológia: 
CZÖVEK András képe

Új modul: Field collection tabs widget

Gyakran előfordul, hogy egy drupal entitáshoz tartozó adatot csak több mező kombinálásával tudunk felvinni. Erre egy személy adatai (név, születési dátum, születési hely) lehet példa. Egy ilyen több mezőből álló adat többértékűvé tételéhez a Field Collection modul a legnépszerűbb megoldás. Ezt a modult nagyon szeretjük, de egy-egy elburjánzó field collection átlátható megjelenítése és szerkesztése fel tudja adni a leckét.

Technológia: 
CZÖVEK András képe

Entity reference – Testreszabhatóság felsőfokon

Az Entity reference modul az egyik leginkább használt Drupal modul. Az írás pillanatában az 51. helyen áll a projektek népszerűségi sorrendjében. Aki készített már Drupal oldalt, valószínűleg ismeri. Mégis kevesen tudják, milyen hatékony eszköz tud lenni még különleges esetekben is.