Jelenlegi hely

Uniós pályázaton talált munkaerőt az egyik legjobb hazai fejlesztőcsapat

KOHÁN Péter képe

A hazai viszonylatban Drupalos körökben ismertnek számító Kybest-Trade Kft. is szembesült az IT szektor szereplőinek állandó problémájával, a megfelelő új munkaerő felvételével. A fiatal magyar szakemberek már a tanulási fázisban elkezdenek külföldi megrendeléseket teljesíteni, emiatt a hazai cégek nehezen tudják később a megnövekedett fizetési igényeiket kigazdálkodni. Sokszor kompromisszumra kényszerülnek, és hiányos tudással rendelkező szakembereket kezdenek alkalmazni, akiknek a betanítása több hónapot is igénybe vesz. Ez az időszak különösen megterhelő a cégek számára, mivel a tanulási fázisban sok régebbi szakembernek kell időt szakítani az új kolléga beilleszkedésére, aki teljes értékű munkát nem is tud végezni, de fizetése hónapokig terheli az alkalmazó céget anélkül, hogy hasznot termelne.

A „Gyakornoki program a tanulószerződés keretein belül tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” elnevezésű Új Széchenyi Terv pályázaton 2,93 millió forintot nyertek, amelynek segítségével
lehetővé vált egy fiatal szakember alkalmazása, betanítása, valamint a munkájához szükséges eszközök megvásárlása.

A pályázati forrás révén lehetővé vált, hogy az új alkalmazott szerves részévé váljon a fejlesztőcsapatnak, és a kiadásokat már csak a teljes értékű munkavégzés megkezdésével terhelje.

További információ kérhető:
Kohán Péter, ügyvezető igazgató

CsatolmányMéret
PDF icon KYbest_trade_kozlemeny_1.pdf99.55 KB