Jelenlegi hely

Drupal 7

CZÖVEK András képe

Node access alkalmazása nem node alapú nézeten

A Views modul csak node alapú nézetekre joinolja magától a node_access táblát. Bármilyen más esetben kézzel kell gondoskodnunk arról, hogy a felhasználó csak azokat az adatokat lássa, amelyeket valóban szeretnénk.

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Képmező alapértelmezésének exportja D7-ben

Mindannyian szeretjük a képmezők alapértelmezéseit: nagyon egyszerű egy termék kedvcsináló képét vagy egy munkatárs arcképét megjeleníteni akkor is, ha a szerkesztő nem tölti fel azt, hiszen ilyenkor rendelkezésünkre áll mindenféle okosság, mint például különböző képstílusokkal való megjelenítés egy listában, a bevezetőben vagy a tényleges oldalon. Mindannyian szeretjük a Features modult, hiszen lehetővé teszi számunkra a Drupal 7 tartalomtípusok exportálását mindenféle beállításaikkal együtt.

Technológia: 
WITTMANN Balázs Ádám képe

PHP_CodeSniffer használata PhpStorm-ban

A PHP_CodeSniffer egy olyan PHP5 szkript, ami a PHP, JavaScript és CSS típusú programszövegek kódolási szabványok (coding standards) szerinti ellenőrzésére szolgál. Másképpen fogalmazva egy szkript segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük a forráskódunk szabványosságát ahelyett, hogy fejben kéne tartanunk minden egyes kódolási szabvánnyal kapcsolatos részletet. A PHP_CodeSniffer-t többféleképpen is használhatjuk, így például futtatható akár egyszerűen parancssorból is, de a PhpStorm beépített támogatásának köszönhetően egy sokkal hatékonyabb eszköz válik belőle.

CZÖVEK András képe

Ctools export API

Nemrég egy projektünkben a Commerce Custom Order Status modult használtuk egyedi commerce megrendelés státuszok létrehozására felhasználói felületen keresztül. Volt azonban egy probléma a modullal: a létrehozott státuszok egy, a modul által létrehozott adatbázis táblába kerültek, amit nem lehetett exportálni.

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Features és Git előadások

Az elmúlt hónapban a Features modul és a Drush használatáról, tegnap a Gitről tartottam előadást a Kecskeméti Drupal Használói Találkozókon. Alább találhatóak az előadások fóliái.

Technológia: 
CZÖVEK András képe

Új modul: Field collection tabs widget

Gyakran előfordul, hogy egy drupal entitáshoz tartozó adatot csak több mező kombinálásával tudunk felvinni. Erre egy személy adatai (név, születési dátum, születési hely) lehet példa. Egy ilyen több mezőből álló adat többértékűvé tételéhez a Field Collection modul a legnépszerűbb megoldás. Ezt a modult nagyon szeretjük, de egy-egy elburjánzó field collection átlátható megjelenítése és szerkesztése fel tudja adni a leckét.

Technológia: 
CZÖVEK András képe

Entity reference – Testreszabhatóság felsőfokon

Az Entity reference modul az egyik leginkább használt Drupal modul. Az írás pillanatában az 51. helyen áll a projektek népszerűségi sorrendjében. Aki készített már Drupal oldalt, valószínűleg ismeri. Mégis kevesen tudják, milyen hatékony eszköz tud lenni még különleges esetekben is.

WITTMANN Balázs Ádám képe

CTools és Panels pluginok előadás

Az idei Drupal Hétvégén CTools és Panels pluginok címmel tartottam egy előadást, melynek a diái a csatolmányok között találhatóak.

Az előadáshoz kapcsolódó forráskódok ezen a linken érhetőek el.

Technológia: