Jelenlegi hely

Drupal 8

WITTMANN Balázs Ádám képe

PHP_CodeSniffer használata PhpStorm-ban

A PHP_CodeSniffer egy olyan PHP5 szkript, ami a PHP, JavaScript és CSS típusú programszövegek kódolási szabványok (coding standards) szerinti ellenőrzésére szolgál. Másképpen fogalmazva egy szkript segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük a forráskódunk szabványosságát ahelyett, hogy fejben kéne tartanunk minden egyes kódolási szabvánnyal kapcsolatos részletet. A PHP_CodeSniffer-t többféleképpen is használhatjuk, így például futtatható akár egyszerűen parancssorból is, de a PhpStorm beépített támogatásának köszönhetően egy sokkal hatékonyabb eszköz válik belőle.

DOMONKOS Gyula képe

Drupal Hétvége 2013 - Drupal 8 áttekintés

Az a megtiszteltetés ért, hogy idén a Drupal 8 terem nyitóelőadását tarthattam meg. Köszönöm a szervezőknek a bizalmat!

Az előadáson használt diák (a videódemókkal együtt) az alábbi linken érhetőek el:
http://www.authorstream.com/Presentation/zionduc-1990898-drupal-attekintes/

Technológia: 
BICZÓ Dezső képe

Form alapok Drupal 8-ban

Az előző blogbejegyzésből megtudhattuk, hogyan is változott meg a modulok alapfelépítése Drupal 8-ban a Drupal 7-hez képest. Úgy döntöttem, a mostani bemutatómhoz is az előző hello modult fogom használni apróbb változtatások mellett, ezzel is bemutatva, hogy egy modulon belül milyen jól külön lehet választani a modul által szolgáltatott funkciókat a D8 új fájlstruktúrájában.

Technológia: 
BICZÓ Dezső képe

Hello World! Hello Drupal 8! Hello OOP!

Túl vagyunk a Drupal 8 code freeze-en, most már elkezdhetünk dolgozni az eddigi Drupal 7-es moduljaink portolásán. Megszokhattuk már Drupal berkekben, hogy a verziószám váltás nem kevés újdonságot szokott magával hozni… spoiler alert: ez most is így lesz!

Technológia: