Jelenlegi hely

Views

CSÉCSY László képe

Öntevékeny csoporttársak közös naptára

Adott egy vállalat, melynek különböző dolgozói különböző csoportokban dolgoznak: egy csoportban több dolgozó is, egy dolgozó akár több csoportban is. Minden dolgozó rögzíti, mikor milyen eseményen vesz részt. Hogyan tudhatják a dolgozók, hogy a csoporttársaik mikor milyen eseményen vesznek részt?

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Szintlépés: egy argumentumból többet

Adott egy többszintű, egyszeres öröklődésű taxonómia-szótár, például egy szervezet egységei (igazgatótanács, területek, kirendeltségek, üzletek). Adott egy kilistázandó tartalomtípus (emberek), melyhez hozzá van rendelve az előző szótár (igazgatók, területi vezetők, kirendeltségvezetők, beosztottak). Feladat: egy adott egységhez ki kell listázni az összes dolgozót, bármilyen szinten is legyenek. Íme egy egyszerű, bár elsőre nem triviális megoldás.

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Kapcsolódó oldalak - blokk nézet trükkös argumentumokkal

Ebben a videóban bemutatom, hogyan lehet a Panels használatát elkerülni mintegy 5 sornyi PHP kód megírásával egy kapcsolódó oldalak blokk megjelenítéséhez. Mint látható lesz, tulajdonképpen csak a közös taxonómia-kifejezések alapján kell trükkösen ellátni a nézetet argumentumokkal.

[jwplayer]

A trükktarisznyába tulajdonképpen csak videóban látható kódot kell betenni:

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Nézetek sminkelése saját modulból

Ha ritkán is, de előfordul, hogy nézeteket sminktől függetlenül kell sminkelni (és/vagy előfeldolgozóval ellátni), hogy a webhelyen használatos sminkek mindegyikében egyformán legyen használható az adott nézet anélkül, hogy minden sminkben külön-külön ugyanazt kéne megvalósítani. Két tipikusnak tűnő példa és megoldásuk olvasható alább.

Technológia: 
CSÉCSY László képe

Felfedett szűrős nézetek találatlistájának megjelenítése csak szűrés után

Adott egy (Views2) nézet, ami tetszőleges elemeket listáz, valamint rendelkezik legalább egy felfedett szűrővel. A feladat: a találati lista helyett üres szöveg megjelenítése, amíg nincs megadva szűrőfeltétel. A megoldás egyik fele megtalálható a drupal.org fórumán, csakhogy ez nem tökéletes.

Technológia: